13:03 / 07.10.2020.

Autor: M.M./Hina

U Krapinsko-zagorskoj županiji 14 novozaraženih

Ilustracija (Matija Habljak/PIXSELL)

Ilustracija (Matija Habljak/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Jedno od žarišta u Krapinsko-zagorskoj županiji je Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama.
U Krapinsko-zagorskoj županiji 14 je novozaraženih koronavirusom, rečeno je na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

-
Covid-19 - najnovije informacije  

Načelnik Stožera Anđelko Ferek Jambrek rekao je kako su sedam od 14 pozitivnih osoba kontakti prije zaraženih.

- S današnjim danom, bez ovih novih 14, imamo 156 aktivnih ili u drugom valu 360 pozitivnih. To su četiri osobe po danu, a u prvom valu imali smo jednu i pol osobu po danu, ukupno 138 pozitivnih, rekao je Ferek Jambrek.

Krapinsko-zagorski Stožer u petak će predložiti da se na području županije produže mjere koje se odnose na zabranu izlaska korisnika izvan prostora smještaja za starije i nemoćne osobe i odrasle osobe s invaliditetom, preporuku zaposlenicima tih ustanova da ne odlaze na stručne skupove i na obvezu vođenja evidencije sudionika skupova u zatvorenim prostorima s više od 20 osoba.

Jedno od žarišta u Krapinsko-zagorskoj županiji je Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama.

Ravnateljica Željka Žnidarić rekla je da je virus utvrđen kod asimptomatskog pacijenta koji je bio prevezen u jednu zagrebačku kliniku.

Hitno smo u nedjelju ujutro testirali pacijente koji su s tim pacijentom bili u sobi i došli su pozitivni nalazi. Odmah smo zatvorili taj odjel, tj. kat u bolnici, rekla je Žnidarić i dodala da su nakon toga testirali sve pacijente i djelatnike.

- Imamo još dvije pozitivne pacijentice koje ćemo danas prebaciti na akutno liječenje. Sveukupno u bolnici u samoizolaciji su 34 djelatnika, a čekamo nalaze za još pet djelatnika, kaže Žnidarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!