15:19 / 04.12.2020.

Autor: T.V./Hina/Ružica Divac Borovečki/IMS/HRT

U Krapinsko-zagorskoj županiji 183 novooboljelih, sedmero umrlih

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 183 novooboljele osobe. Sedam osoba je umrlo.
U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 183 novooboljele osobe, a sedam osoba je umrlo, izvijestio je u petak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek.

➡️ Capak: Cjepivo će biti besplatno, a cijepljenje dobrovoljno
➡️ Koronavirus - najnovije informacije 

Najviše novozaraženih, po 18, je s područja grada Krapine i općine Bedekovčina. U istom se razdoblju oporavilo 160 osoba, tako da je trenutno 1576 aktivnih slučajeva, a 1153 osobe su u samoizolaciji.

- Trenutno je u Općoj bolnici Zabok 79 pacijenata, a u bolnici u Stubičkim Toplicama 34 pacijenta. Od njih je 11 pacijenata na respiratoru, rekao je Ferek Jambrek.

U zdravstvenim ustanovama u Krapinsko-zagorskoj županiji pozitivna su 82 djelatnika, a 73 su u samoizolaciji. U 13 od 28 domova za starije i nemoćne trenutno je pozitivno 55 djelatnika i 148 korisnika.

- Od 23. listopada, od kad smo otvorili odjel u Općoj bolnici Zabok, preminule su 132 osobe, a samo u proteklih sedam dana umrla je 51 osoba, kazao je Ferek Jambrek.

Ravnateljica županijskog Doma zdravlja Nada Dogan kazala je da na terenu imaju 51 djelatnika zaraženog ili u samoizolaciji, a u Domu zdravlja 27 pozitivnih djelatnika i 31 u samoizolaciji.

Ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak rekao je da trenutno imaju 34 lakša i srednje teška covid pacijenta, koji imaju i druge bolesti.

Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić najavila je da će danas primiti prvih 12 pacijenata na covid odjel.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar istaknuo je kako je odjel u Krapinskim Toplicama pripremljen u vrlo kratkom vremenu, a pacijenti će imati maksimalnu zdravstvenu skrb.

Otvoren covid odjel u Specijalnoj bolnici u Krapinskim Toplicama

Danas je otvoren covid odjel u Specijalnoj bolnici u Krapinskim Toplicama, koji će do kraja dana primiti 12 bolesnika. Uređen je u manje od tjedan dana.

U Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice užurbanije nego inače. Traju  posljednje pripreme za početak rada COVID odjela s dvadeset kreveta. Uređen je cijeli kat, postavljene nove instalacije za kisik.

- Izazov je za zaposlenike, iako su već bili na ispomoći u drugim sličnim odjelima u zemlji.  Ovo je bolnica za rehabilitaciju kardioloških, neuroloških i drugih  pacijenata, pa je voditelj  covid odjela kardiolog, rekla je Blaženka Gorupić, glavna sestra na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

- Očekujemo pacijente s komorbiditetima, pa sukladno tome i komplikacijama, rekao je Krunoslav Fučkar, voditelj COVID odjela Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Odjel je uređen u rekordnom roku, vrijednost radova i opreme je oko milijun kuna.

- U Krapinsko-zagorskoj županiji od danas tako tri bolnice imaju COVID odjele, naglasila je Željka Žnidarić, ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

Opća bolnica Zabok, specijalna bolnica  Stubičke Toplice i najnovija - Krapinske Toplice. Hvale vrijedan pothvat  u županiji, jer uz COVID odjele ove tri bolnice cijelo vrijeme  održavaju osnovnu djelatnost i primaju pacijente. Koronavirus je tu, ali druge bolesti nisu nestale.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!