16:30 / 17.09.2020.

Autor: HRT

U Krapinsko-zagorskoj županiji 5 novooboljelih

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 5 novih osoba pozitivnih na koronavirus.
U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 5 novih osoba pozitivnih na koronavirus.

S prebivalištima na području grada Pregrade (1), općine Đurmanec (1), općine Petrovsko (1), općine Radoboj (1) i općine Zagorska Sela (1). U istom su razdoblju pristigla 82 negativna nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za 5 uzoraka.

Trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije je 60. U samoizolaciji se nalazi 326 osoba.

Ističemo da je na koronavirus pozitivna i osoba koja pohađa Srednju školu Zlatar te je u konzultacijama s epidemiološkom službom odlučeno da učenici koji pohađaju isti razred 17. i 18. rujna nastavu prate online.

Također, zbog predostrožnosti, nastavu na daljinu prate i učenice i učenici jednog razreda u Srednjoj školi Pregrada u kojem više učenika istog razreda ima lagano povišenu tjelesnu temperaturu.

Zbog postojanja rizika eventualne zaraze, na nastavi od danas nema ni dvoje nastavnika iste škole. Budući da je više učenika s laganom tjelesnom temperaturom bilo smješteno u učeničkom domu Srednje škole Pregrada, u domu je izvršena dezinfekcija njihovih soba i svih zajedničkih prostorija.

Eventualne nove promjene u odvijanju nastave bit će organizirane u konzultaciji s epidemiološkom službom, ovisno o razvitku epidemiološke situacije, a sve u skladu s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!