16:10 / 05.09.2020.

Autor: Hina/HRT

U Krapinsko-zagorskoj županiji sedam novozaraženih

Foto: ilustracija, Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Među oboljelima su dvije osobe koje su bile na dijalizi u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.
U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je sedam novih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Među oboljelima su dvije osobe koje su bile na dijalizi u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

U Hrvatskoj 311 novozaraženih, preminule dvije osobe
• Najnovije informacije pratite na www.hrt.hr/koronavirus!

Dvije novozaražene osobe imaju prebivalište u općini Đurmanec, a po jedna je iz gradova Krapine i Pregrade te općina Kumrovec, Lobor i Mače. Dvije novoboljele osobe poznati su kontati već oboljelih, dodaje se u priopćenju.

U protekla 24 sata pristiglo je i 79 negativnih nalaza. Trenutačno je u Krapinsko-zagorskoj županiji 51 aktivan slučaj zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji je 211 osoba.

Pozitivni bili na dijalizi u bolnici Zabok

Iz Stožera navode da su među oboljelima i dvije osobe koje su bile na dijalizi u Poliklinici za hemodijalizu u prostorima Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Nakon dobivenoga prvog pozitivnog nalaza epidemiološki su obrađena i ostala četiri pacijenata koji su u isto vrijeme bili na dijalizi te 22 zdravstvena djelatnika Poliklinike.

Pristigao je pozitivan nalaz za još jednog pacijenta, dok ostala tri pacijenta te sva 22 zdravstvena djelatnika imaju negativan nalaz. U samoizolaciji su četiri zdravstvena djelatnika i tri pacijenta koji su bili u bliskom kontaktu s oboljelima, a Poliklinika je dezinficirana i nastavlja raditi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!