11:58 / 02.01.2020.

Autor: T.D./Hina

U kući 52-godišnjaka pronađen laboratorij i 9,6 kg marihuane

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Policija tvrdi da je osumnjičeni u svom laboratoriju, uz pomoć umjetnog osvjetljenja, ventilacije i filtracije zraka, stvorio uvjete za umjetni uzgoj ilegalnih biljaka.
Zagrebačka policija prijavila je u četvrtak 52-godišnjaka u čijoj je kući na području Susedgrada otkriven improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje i 9,6 kilograma marihuane. Zbog sumnje da se 52-godišnjak bavi uzgojem marihuane policija je krenula u pretragu kuće koju koristi na području Susedgrada. Ondje su pronašli improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka i zasađenih 84 stabljike konoplje, visine od oko 50 do 180 centimetara, te 9607 grama marihuane pakirane u šest vreća. Policija tvrdi da je osumnjičeni u svom laboratoriju, uz pomoć umjetnog osvjetljenja, ventilacije i filtracije zraka, stvorio uvjete za umjetni uzgoj ilegalnih biljaka te ih je nakon sazrijevanja sušio, usitnjavao i vagao. Pronađene su i dvije digitalne vage za precizno mjerenje, aparat za vakuumiranje te vrećice za pakiranje droge. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!