U kući držao spremnike za strojnice, pištolje i protuavionski top

04.03.2023.

13:22

Autor: HRT/Hina

Umag: U stanu držao veliki broj spremnika za oružje

Umag: U stanu držao veliki broj spremnika za oružje

Foto: PU / Istarska

Čak 46 različitih spremnika za automatske puške, strojnice, pištolje i protuavionski top pronašli su policijski službenici nakon pretrage automobila, stana i drugih prostorija kojima se koristio 63-godišnji hrvatski državljanin, izvijestila je istarska policija.

Naime, kriminalistička policija je u suradnji s policijskom postajom Umag provela kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja da je 63-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari. Tijekom službene pretrage u kući na području Umaga pronašli su 46 različitih spremnika za automatske puške, strojnice, pištolje i protuavionski top.

Riječ je o sastavnim dijelovima automatskog oružja te dugog vatrenog oružja, kapaciteta većeg od 10 naboja, čije je posjedovanje zabranjeno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, policija će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovitom postupku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!