U Legradu se prodaju kuće za jednu kunu

17:11 / 16.08.2018.

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Kada je prije četiri godine općina Legrad naslijedila dvadesetak kuća i zemljišta, pokrenuli su njihovu prodaju za samo jednu kunu.
Kada je prije četiri godine općina Legrad naslijedila dvadesetak kuća i zemljišta, pokrenuli su njihovu prodaju za samo jednu kunu. U to vrijeme bila je niska stopa nataliteta i povećan odlazak mladih iz te općine. Zbog slabog interesa odlučili su obnoviti natječaj s povoljnijim uvjetima.

Zdravko Mihoković iz Legrada među prvima je iskoristio priliku i kupio općinsku kuću. Postupno je ulagao u njezinu obnovu i danas uživa u uređenju okućnice. To je bila starija kuća i onda sam prepoznao priliku i kupio sam tu kuću, renovirao ju, i tako živim. Još sam i oca tu preselio da ne mora plaćati stanarinu", kaže.

Mještani podržavaju ideju jer i sami vide kako im kuće u susjedstvu propadaju.

Općina Legrad bilježi najmanju stopu nezaposlenosti u Koprivničko-križevačkoj županiji iako većina radi u gradovima u okolici. Osigurani su svi preduvjeti za normalan život i osnivanje obitelji. Nova škola, novi vrtić, liječnik, ljekarna, banka. 

Prodajom naslijeđene imovine rasteretio bi se općinski proračun i popravila demografska slika.

"Što se tiče uvjeta i kriterija za doseljavanje prednost imaju naravno stanovnici općine Legrad koji nemaju riješeno stambeno pitanje al pozivamo i sve ostale mlade parove koji žele doći na ovo područje i koji žele pronaći svoj dom da se jave na natječaj", ističe Ivan Gerendaj.

Raspisivanje natječaja očekuje se početkom jeseni. Svi zainteresirani, za dodatne se informacije već sada mogu raspitati u uredu načelnika općine.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!