11:14 / 19.04.2020.

Autor: M.Š./Hina

U Ličko-senjskoj županiji jedna novoozaražena osoba

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ličko-senjska županija u nedjelju bilježi jednog novog zaraženog koronavirusom, a riječ je o obiteljskom kontaktu već potvrđene pozitivne osobe s područja Udbine.
Ličko-senjska županija u nedjelju bilježi jednog novog zaraženog koronavirusom, a riječ je o obiteljskom kontaktu već potvrđene pozitivne osobe s područja Udbine, dobrog je općeg stanja i nalazi se u kućnoj samoizolaciji.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite priopćili su da je u županiji ukupno 21 oboljeli, od kojih je 14 s područja Udbine za koje je zbog širenja zaraze proglašena karantena, pet ih je s područja Plitvičkih jezera, a dva iz Novalje na otoku Pagu.

Pod mjerom samoizolacije je 164 osoba, a testiranje uzimanjem uzoraka provedeno je nad 215 osoba od kojih je 192 negativno, 21 pozitivan, a čekaju se rezultati za dva uzorka. Izliječena je jedna osoba.

U zadnja 24 sata policija je poštivanje mjere samoizolacije provjerila nad 88 osoba u županiji, te za jednu osobu utvrdila da je prekršila tu mjeru.

Nije potvrđena nijedna dojava o kršenju odluke o ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja, kao i odluke o strogom ograničavanju zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Utvrđeno je jedno kršenje odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka,odnosno kretanje bez propusnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!