13:39 / 02.05.2020.

Autor: I.Z./Hina

U Ličko-senjskoj županiji nije bilo kršenja odredbe o održavanju pogreba

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Pod aktivnim nadzorom epidemiologa u samoizolaciji je 175 osoba, a policija je u provjerama zatekla jednu osobu u nepoštivanje izrečene mjere.
Ličko-senjska Policijska uprava dobila je u petak prijavu o kršenju Odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja u jednom od gradova te županije, no provjerom je utvrđeno da nije bilo osnove za prijavu, izvijestila je policija.

Glasnogovornica PU Maja Brozičević rekla je da su dobili dojavu građana da su po gradu polijepljene smrtovnice na kojima piše mjesto i vrijeme pogreba, što je suprotno Odluci o načinu održavanja pogreba u vrijeme epidemije.

- Provjerom je utvrđeno da na smrtovnicama nije pisalo mjesto i vrijeme ispraćaja, da sprovod nije bio jučer, već će se održati danas, te da za sada nema prekršaja, rekla je Brozičević.

Pod aktivnim nadzorom epidemiologa u samoizolaciji je 175 osoba, a policija je u provjerama zatekla jednu osobu u nepoštivanje izrečene mjere.

U posljednja 24 sata policija nije utvrdila ni jedno kršenje Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, ni  zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, kao ni o napuštanju mjesta prebivališta i stalnog boravka bez propusnice.

- Policija i dalje poziva građane da poštuju sve mjere zaštite. S popuštanjem epidemioloških mjera sve je veća odgovornost na samim građanima da se svi pridržavamo općih pravila rastojanja i higijene i svih drugih mjera dok su na snazi, rekla je Brozičević.

U Ličko-senjskoj županiji teče četrnaesti dan za redom da nema novooboljelih osoba. Ukupno su oboljele 22 osobe, koje su sada u dva žarišta, na Udbini i u Korenici, dok su tri osobe izliječene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!