U ličkoj šumi u desetak dana posjekao i odvezao 107 stabala bukve, javora i graba

09.11.2022.

13:21

Autor: I.Z./HRT/Hina

Posječena stabla

Posječena stabla

Foto: - / Shutterstock

Otkriven je te zbog krađe kazneno prijavljen 47-godišnji muškarac koji je u ličkoj šumi kod Brinja u samo desetak dana posjekao i odvezao 107 stabala bukve, javora i graba, oštetivši tamošnju tvrtku za trenutno neutvrđen iznos.

Ličko-senjska policija danas je priopćila kako je tog sumnjivca s područja Brinja kriminalistički istražila te utvrdila da je od 15. do 26. listopada u šumskom predjelu mjesta Prokike posjekao i ukrao 107 stabala.

Pritom je oštetio tvrtku sa sjedištem u Brinju.

U policiji navode i kako je na području Otočca tijekom listopada zabilježila dvije krađe stabala, kojima je oštećena tvrtka sa sjedištem u Vrhovinama.

U razdoblju od 7. do 17. listopada nepoznati kradljivac, ili više njih, je u gospodarskoj jedinici Komarnica na području Doljana posjekao i odvezao 42 stabla bukve.

U gotovo isto vrijeme, od 14. do 17. listopada, u istoj je gospodarskoj jedinici, ali na području Zalužnice, posječeno i ukradeno 48 stabala hrasta, graba i javora.

Policija traga za nepoznatim lopovom ili više njih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!