13:30 / 18.01.2020.

Autor: B.V.M./HRT/Hina

U Marincima pokraj Vukovara pronađeni posmrtni ostaci četiriju osoba

Ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Marincima u Vukovarsko-srijemskoj županiji pronađeni su posmrtni ostaci četiriju osoba u terenskim istraživanjima koja se provode u okviru potrage za osobama nestalim u Domovinskom ratu.
U Marincima na području Vukovarsko-srijemske županije pronađeni su posmrtni ostaci četiriju osoba u terenskim istraživanjima koja se provode u okviru potrage za osobama nestalim u Domovinskom ratu.

Riječ je o još jednoj masovnoj grobnici otkrivenoj u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a ekshumirani posmrtni ostaci bit će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije, priopćilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Hrvatska još traga za 1.872 osobe nestale u Domovinskom ratu, pri čemu je najviše osoba, njih 530, iz Vukovarsko-srijemske županije.

Uprava za zatočene i nestale nastavlja s istraživanjem na lokacijama koje su, prema prikupljenim saznanjima, moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata, navode iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!