11:51 / 13.03.2021.

Autor: Hina

U Međimurju se nastavlja masovno cijepljenje

Cijepljenje

Cijepljenje

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

U Međimurskoj županiji, koja bilježi 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nastavlja se masovno cijepljenje, a ove će se subote cijepiti 1.400 osoba, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 148 osoba, od kojih je evidentirano 19 pozitivnih na koronavirus ili 12,83 posto. Iz drugih županija evidentiran je jedan pozitivan slučaj osobe s prebivalištem/boravištem na području Međimurske županije.

U protekla 24 sata oporavilo se 18 osoba, pa je broj aktivnih slučajeva zaraze na današnji dan 164. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 43.770 uzoraka.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice u Čakovcu, ukupno je hospitalizirano 37 pacijenata pozitivnih na koronavirus. U protekla 24 sata hospitalizirano je pet pacijenata, a otpuštena su četiri. U protekla 24 sata nema preminulih.

I četvrte subote se na području Međimurske županije provodi cijepljenje osoba starije životne dobi (iznad 65 godina) te osoba s kroničnim bolestima, priopćili su iz Stožera.

Cijepljenje se odvija na tri punkta: u Nedelišću, Prelogu i Murskom Središću, a cijepit će se 1.400 ljudi.

S današnjim cijepljenjem, u Međimurju je iskorišteno oko 10.000 doza. U internetsku platformu za cijepljenje s današnjim danom upisano je oko 21.000 osoba, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!