13:47 / 25.11.2020.

Autor: Ivica Grudiček/T.V./HRT

U Međimurskoj županiji 257 novozaraženih

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prema podacima ZJZ Međimurske županije u proteklih 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda testirano je 445 osoba, od čega su evidentirana 257 slučaja osoba pozitivnih na virus COVID 19.
Današnje rekordne brojke u Hrvatskoj i susjednim regijama prati i Međimurska županija. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda testirano je 445 osoba, od čega su evidentirana 257 slučaja osoba pozitivnih na virus COVID 19. U proteklih 24 sata oporavilo se 125 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1312.

➡️ Sve o koronavirusu 
➡️
Koronavirus - najnovije informacije

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 21 367 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije, čime se dolazi do podatka od više od četvrtine stanovništva testirane na COVID 19.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, hospitalizirana su 94 pacijenta pozitivna na virus COVID 19, od toga je njih 12 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 8 pacijenata. Na respiratoru se nalazi 13 covid pozitivnih pacijenata. U proteklih 24 sata evidentirana je jedna preminula COVID-19 pozitivna osoba, muška osoba stara 66 godina, sa dodatnim kroničnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu na virus COVID 19 je pozitivno 10 liječnika i 17 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 4 liječnika i 10 medicinskih sestara.

U svega 36 sati osposobljen je izvanbolnički tercijarni respiratorni centar za područje Međimurske županije. Na taj način je osigurana daljnja održivost zdravstvenog sustava jer je osposobljeno 50 soba sa 80 kreveta opremljenih svom potrebnom medicinskom opremom, mobilnom ljekarnom, televizorom i internetom.

Izdvojeni prostor organiziran je kao preventivna mjera zbrinjavanja bolesnika pozitivnih na virus COVID 19, te će biti u funkciji samo ukoliko kapaciteti Županijske bolnice Čakovec ne budu dovoljni za smještaj i zbrinjavanje svih pacijena

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!