12:41 / 24.11.2020.

Autor: HRT

U Međimurskoj županiji 98 novooboljelih

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata testirane su 384 osobe, a 95 ih je pozitivno na koronavirus.
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda testirane su 384 osobe, a 95 ih je pozitivno na koronavirus.

➡️
Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Sršen: Neki važni znanstvenici kritiziraju sve što se radi

Uz njih, evidentirana su 33 vjerojatna slučaja na temelju kliničke slike (epidemiološka povezanost s dokazanim slučajem bolesti), pa je statistički evidentirano 128 osoba pozitivnih na koronavirus. U protekla 24 sata oporavilo se 207 osoba.

Broj osoba pozitivnih na koronavirus u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1172.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije uzeto 21 367 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije, čime se dolazi do podatka da je više od četvrtine stanovništva testirano na koronavirus.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 91 pacijent pozitivan na virus, a 13 osoba hospitalizirano je u 24 sata dok je otpušteno devet pacijenata. Na respiratoru se nalazi 12 bolesnika. U protekla 24 sata preminule su dvije žene od 87 i 75 godina s brojnim kormobidetima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!