13:50 / 18.11.2020.

Autor: M.M./Hina

U Međimurskoj županiji kreće brzo antigensko testiranje u osnovnim i srednjim školama

Foto: REUTERS/Juan Medina

Foto: REUTERS/Juan Medina

Foto: - / REUTERS

U Međimurskoj županiji idući će tjedan započeti s brzim antigenskim testiranjima, a provodit će se u nekoliko osnovnih i srednjih škola prema utvrđenim kriterijima.
U posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji zabilježena su 273 slučaja zaraze koronavirusom, a umro je 85-godišnji muškarac s teškim dodatnim bolestima, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

➡️ Sve o koronavirusu

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u proteklih 24 sata testirano je 557 osoba, što je dosad najviše testiranja u jednom danu. U istom su se razdoblju oporavile 132 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1252. Ukupno je dosad testirana 19.041 osoba.

Iz Stožer su priopćili da je u Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano 98 pacijenta, od toga je njih 14 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno devet pacijenata. Na respiratoru se nalazi 10 pacijenata.

U proteklih 24 sata umro je 85-godišnji muškarac s teškim dodatnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu pozitivno je 12 liječnika i 12 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze dva liječnika, 10 medicinskih sestara, jedan bolničar i jedan farmaceutski tehničar.

Sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji, u zdravstveni sustav Međimurja sutra stiže ispomoć 11 medicinskih sestara iz drugih krajeva. Također, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije idući će tjedan započeti s brzim antigenskim testiranjima, a provodit će se u nekoliko osnovnih i srednjih škola po utvrđenim kriterijima.

Testirano bi trebalo biti oko 2500 osoba, kako bi se dobila jasnija slika o situaciji u školama - hoće li se detektirati kliconoštvo, odnosno prisutnost tog virusa kod slabo simptomatske djece ili čak možda i kod onih koji nemaju neke simptome, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!