15:04 / 28.08.2020.

Autor: T.D./Hina

U Međimurskoj županiji sedam novih slučajeva koronavirusa

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U samoizolaciji se nalazi 229 osoba, oboljelih i njihovih kontakata. Za šest osoba prestala je mjera samoizolacije.
U Međimurskoj županiji sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Od jučerašnjih uzoraka, sedam nalaza je pozitivno, 88 negativno, a 15 u obradi. Danas je uzet 101 uzorak i trenutačno su u obradi. Do sada je ukupno uzet 3421 uzorak.

Od 30 aktivnih slučajeva, 13 se vratilo s ljetovanja, tri su osobe radnici iz drugih zemalja s prebivalištem u Međimurskoj županiji te još četiri osobe koje imaju prebivalište u Međimurskoj županiji, ali s boravištem izvan Međimurja, jedna je osoba kontakt potvrđenog slučaj, sedam osoba koje su se vratile iz hodočašća i dvije osobe koje su radnici u inozemstvu, jedan tjedni migrant i jedan dnevni migrant, izvijestio je županijski Stožer.

U samoizolaciji se nalazi 229 osoba, oboljelih i njihovih kontakata. Za šest osoba prestala je mjera samoizolacije.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije održao je u petak radni sastanak na kojemu je epidemiološka situacija ocijenjena dobrom, budući da nema većeg povećanja broja novopozitivnih slučajeva.

Novi slučajevi u većini su mladi ljudi bez ili s vrlo blagim simptomima, a lokalne transmisije još uvijek nema. Također nema proboja virusa u zdravstvene ili institucije socijalne skrbi, ističu iz Stožera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!