15:45 / 26.06.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

U Međimurskoj županiji sve veća procijepljenost

U Međimurskoj županiji sve veća procijepljenost

U Međimurskoj županiji sve veća procijepljenost

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Međimurskoj županiji epidemiološka situacija svakim je danom sve bolja. Danas imaju samo 2 nova slučaja zaraze. Sve se više stanovnika cijepi, a dosad ih je jednu dozu primilo 48 posto. I danas je organizirano masovnije docjepljivanje drugom dozom Pfizerova cjepiva u Nedelišću. Cijepljenju su se mogli odazvati i drugi zainteresirani građani.

- Tu je planirano i pozvano 660 ljudi. Nema gužve, organizacija je dobra. Procijepili smo već popriličan broj ljudi. Primarno su to već oni koji primaju druge doze, međutim neki su se masovno prijavili i za prve doze, kaže Suzana Tarandek-Strnad, epidemiologinja ZZJZ-a Međimurske županije.

- Imamo lijekove za nekakve ozbiljne alergijske reakcije, za areste ako do toga dođe - mi smo spremni, objašnjava Vanja Prgomelja, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije.

- Malo zato što su me uvjetovali na poslu. Mislim, htjela sam se cijepiti svakako ali sam htjela još malo pričekati, a sad sam se morala zbog posla, rekla je cijepljena.

- Ne preostaje nam ništa drugo. Mislim da je sigurnije se cijepiti trenutno nego se ne cijepiti, rekao je cijepljeni.

- Mislim na svoje zdravlje i zdravlje drugih, rekao je cijepljeni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!