U mirovinu sa 67 god. od 2033. godine?

10.03.2018.

18:48

Autor: HRT

default error photo
U javnost suprocurili detalji mirovinske reforme. Među prijedlozima su produljenje radnog vijeka do 67. godine za žene i muškarce već od 2033., veća penalizacija prijevremenog umirovljenja te uvođenje nacionalne mirovine.
U javnost su procurili detalji mirovinske reforme. Među prijedlozima su produljenje radnog vijeka do 67. godine za žene i muškarce već od 2033., veća penalizacija prijevremenog umirovljenja te uvođenje nacionalne mirovine.

Osim toga, spominju se i izmjene u sustavu beneficiranog radnog staža. 

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja kazao je da je nedopustivo povećanje penalizacije i skraćenje roka za odlazak u prijevremenu mirovinu s pet godina na tri jer to ne donosi ništa za državni proračun, a donosi novu, veću doživotnu penalizaciju za građane.

Najavljujući oštru borbu zbog mirovinske reforme, Hrelja je zaključio da je resorni ministar Marko Pavić već dijelom reterirao jer, kako je rekao, najavljivao je izjednačavanje dobne granice za odlazak u starosnu mirovinu sa 67 godina za muškarce i žene do 2028., a sada vidimo da je to do 2033., dodaje.

Da se o reformama sve više govori, pokazao je i jučerašnji sastanak u Banskim dvorima na koji je premijer Andrej Plenković pozvao sve ministre. Jedna od glavnih reformi je i olakšavanje poslovanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!