09:37 / 01.10.2019.

Autor: Hrvatski radio/emisija "U mreži Prvog"/Studio 4/IMS/V.K./HRT

U mreži Prvog: O imovinskoj kartici Dubravke Šuice

-

-

Foto: - / -

Već se godinama govori o bogatstvu Dubravke Šuice, a to je sada aktualizirano budući da je predložena za funkciju potpredsjednice Europske komisije.
Uoči saslušanja pred odborima Europskog parlamenta, objavljene su izjave o financijskim interesima, točnije imovina kandidata za novi sastav Europske komisije. Među njima je i ona Dubravke Šuice, kandidatkinje za potpredsjednicu Komisije.

Uz dionice Atlantske plovidbe i Hrvatskog telekoma vrijedne 5.459 eura, na popisu su obiteljska kuća u Dubrovniku, kućica na Blidinju u Bosni i Hercegovini, stan u Zagrebu u vlasništvu njezina supruga, kuća i zemljište na Pelješcu u djelomičnom vlasništvu supruga, te kuća u Cavtatu koju je naslijedila od roditelja.

O podrijetlu imovine Dubravke Šuice raspravljalo se i u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog, gdje su o tome govorili Sabina Glasovac iz SDP-a te HDZ-ov europarlamentarac Tomislav Sokol. Glasovac kaže kako je najlakši način da se demantiraju priče koje navodno nisu točne taj da se podaci objave.

- Ovo nije prvi puta da premijer pokazuje nervozu, ali i nespremnost za transparentnost. Ovdje se iz nekog razloga stvari taje, na taj se način u javnosti potpiruje sumnja da tu postoji nešto što nije posve čisto, rekla je.

Sokol je naglasio kako je problem za SDP i njegovu produljenu ruku GONG, činjenice i zakon.

- To što se sada SDP ovdje iščuđava odjednom o nekakvoj imovini, to je potpuno promašeno i deplasirano. Ovdje se nažalost radi o jednom pokušaju denunciranja radi stjecanja jeftinih političkih poena u Hrvatskoj, koji naravno neće proći, jer Europska unija je ozbiljna institucija, ozbiljna organizacija. Ali naravno da kad se takve stvari pojave u eteru, rade štetu. Dakle, HDZ i kolegica Šuica su sve radili po zakonu, tu nikakve dileme nema. Ovo je pokušaj da se sitnim politikantstvom nešto ušićari, ali mislim da od toga neće biti ništa, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!