07:58 / 08.03.2018.

Autor: S.M./HRT

"U mreži Prvog" - žene se uvijek moraju malo više potruditi

-

-

Foto: - / -

U proteklih 109 godina, otkada se obilježava Međunarodni dan žena, napravljeni su znatni pomaci, ali se ne može reći da je postignuta potpuna ravnopravnost
"U mreži Prvog" bilo je riječi o ekonomskim, političkim i društvenim postignućima žena, ali i problemima koji prate ta područja. U proteklih 109 godina, otkada se obilježava Međunarodni dan žena, napravljeni su znatni pomaci, ali se ne može reći da je postignuta potpuna ravnopravnost.

Vedrana Jelušić, šefica ureda EBRD-a za Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku i Sloveniju, rekla je da rado s prijateljicama obilježava Međunarodni dan žena kada za to ima vremena. Predsjednica GLAS-a i saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš kazala je da je na Twitteru odmah ujutro poslala nekoliko poruka u povodu Dana žena, ali smatra da se ženama ne treba poklanjati pozornost samo jedan dan u godini, već češće. Sanja Putica, saborska zastupnica HDZ-a, rekla je da je ona već prijateljicama čestitala Dan žena i također smatra da bi žene trebalo poštovati svaki, a ne jedan dan u godini.

Na pitanje je li u hrvatskom društvu lako biti žena, Jelušić je kazala da je to ipak individualno i ovisi o konkretnim životnim prilikama. Zbog toga mislim da je izrazito bitno osigurati djeci kvalitetno školovanje i stabilno okružje kako bi mogla u budućnosti steći ekonomsku neovisnost. Što se tiče nas žena u Hrvatskoj, vjerujem da imamo sve preduvjete da budemo uspješne.

Budući da je Jelušić jedna od četiri najuspješnije žene u Hrvatskoj u poslovnom svijetu, voditeljica i urednica Marija Gerbec Njavro pitala ju je koliko joj je bilo teško napredovati u tom svijetu. Odgovorila je da svatko tko želi biti uspješan u bilo čemu mora uložiti mnogo truda, rada i odricanja. 

Govoreći o položaju žene u Hrvatskoj, Mrak-Taritaš rekla je da je tu i faktor okružja u kojem čovjek odraste. Nedavno sam kazala da sam se školovala u jednom drugom svijetu i tada je bilo na mom fakultetu 10% djevojaka i nosilo ih se kao malo vode na dlanu. Danas je ondje pola djevojaka, pola dječaka. To govori ipak o nekim iskoracima. Onoliko je lako ili teško koliko se sami izborite. Završila sam arhitekturu i radila sam isključivo u muškom svijetu, izjavila je Mrak-Taritaš i dodala da žene u poslovni svijet unose i emociju. 

Što se više penjete, to vam je teže. Uvijek osjećate da biste trebale dobiti i potporu drugih žena jer dečki u muškom svijetu daju puno jasniju potporu jedan drugom. Trebate biti stabilni i znati što hoćete, dodala je.

Na pitanje koliko je ženi teško napredovati u politici, Putica je kazala da je to sada sve lakše. No imate dosta žena koje se ne žele angažirati u politici. Potrebna je osobna motiviranost, ali i političke stranke moraju imati propusne filtre i pustiti žene na sam vrh. U hrvatskoj politici se vide iskoraci, u Saboru i Vladi posebno, a nadam se da će to biti i bolje, rekla je Putica.

EU je dugo poticao samoregulirajuće mjere za veću zastupljenost žena. No, vidjelo se da rezultata nema. Zatim je Norveška 2008. uvela zakon o kvotama i ona tako danas ima najveći broj žena zastupljenih u nadzornim odborima. Tomu se pridružila i Francuska, a nedavno i Njemačka. Svjesna sam da je zakon o kvotama dosta loše percipiran i dobro je da o tome porazgovaramo. Razlog zbog kojega se smatra da zakon o kvotama nije dobar je da će se stvoriti negativna selekcija. Taj rizik postoji. U manjim sredinama to se i događalo. No prijedlog o kvotama u sebi sadržava i to da tvrtke imaju i prave selekcijske kriterije. To je izrazito bitno jer zakon sam po sebi ne pomaže ništa, kazala je Jelušić.

Objasnila je da selekcijski kriterij znači da onda kada postoji  neko slobodno mjesto treba uzeti u obzir jednak broj žena i muškaraca te da se onda izabere najbolji kandidat.

Mrak-Taritaš smatra kako se može zaključiti da se žene uvijek moraju malo više potruditi. Kada pogledate kroz školovanje, od osnovne škole do fakulteta, djevojke su uspješnije i odlični đaci, izvrsne su studentice, a onda tu priča staje. Potom dječaci idu gore, bez obzira na to što je bilo, a žene idu stepenicu po stepenicu i moraju se potruditi. 

U privatnom sektoru ima dosta žena koje su u upravama, na rukovodećim mjestima, ali u javnom sektoru to nije tako
, dodala je Mrak-Taritaš. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!