Vozač usmrtio pješaka i pobjegao, policija moli pomoć

18.06.2023.

Zadnja izmjena 09:06

Autor: Tatjana Lisičin/Dnevnik/HRT/IMS/P.F.

Policija

Policija

Foto: MUP / MUP

Policija traga za nepoznatim vozačem koji je kasno sinoć na cesti u Muću vozilom udario pješaka i pobjegao. Pješak je pronađen mrtav malo prije 22 sata, a umro je od posljedica ozljeda na mjestu nesreće. Cesta je zbog očevida neko vrijeme bila zatvorena.


Samo je otišao baciti smeće blizu svoje kuće, u kontejner, govori potreseni Ante Jeličić, susjed i rođak poginuloga.

- Ne može biti teže. Nije to jednostavno. Igrali smo gori na balote, došli smo brže-bolje, okrenuli smo ga na bok, rekao je.

Ali unesrećeni, kaže Ante, nije imao nikakve izglede. Ozljede su bile preteške.

- Rasvjeta je loša skroz, pješački. Tu idu djeca u školu, jučer je bilo dvaneaestero djece, ja ih moram preko pješačkoga tu prevoditi jer neće nitko da stane, nadovezao se Zdravko Jeličić.

- Ova cesta nema ni rubnika ni pješačku stazu. Jednostavno, po ovom pitanju netko treba nešto poduzeti, dodao je Stipe Tokić.

Kontejneri su gotovo na samoj cesti koju u tome dijelu Mućani zovu, cestom smrti. Nerijetko se prebrzo vozi, a znakovi ne poštuju.

- Očevid je trajao do oko 1 sat iza ponoći, kada je cesta otvorena za sav promet. A ovdje se radi o kaznenom djelu izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom i o prometnoj nesreći kojoj nije uslijedilo pružanje pomoći, rekla je policijska službenica za odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske, Željka Radošević.

Hrvatske ceste upoznate su s problemom, kaže načelnik Muća, koji se nada skorom rješenju koje bi spriječilo divljanje automobilima kroz mjesto. Tragova na kolniku više nema. Tragovi u dušama svih Mućana i obitelji poginuloga zbog bešćutnosti odbjeglog vozača i nepotrebne smrti, teško će se izbrisati.

Mrtav pješak pronađen je sinoć oko 21.40 u Muću, predio Vlaka, na državnoj cesti gdje ga je, sumnja se, udario još nepoznati vozač koji je upravljao nepoznatim vozilom. Pješak je od posljedica ozljeda preminuo na mjestu nesreće, a zbog obavljanja očevida, cesta je od 22.44 zatvorena za sav promet. O prometnoj nesreći obaviješten je dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva, kazali su u policiji.

Potraga za nepoznatim vozačem


U cilju pronalaska nepoznatog vozača i vozila te utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezanih uz prometnu nesreću, molimo očevice da se jave u Postaju prometne policije na brojeve telefona 021/ 504-036 i 504-010 ili osobno pristupe u postaju na adresi Put Plokita 81, Split ili da nazovu 192, objavila je policija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!