22:29 / 16.08.2021.

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

U najprometnijem vikendu uhvaćen s 4,65 promila za volanom

Policija

Policija

Foto: Dnevnik / HRT

Iza nas je jedan od najprometnijih vikenda. U pojačanoj kontroli vozači su uhvaćeni u ko 4.700 prekršaja, od toga 304 su bila prekršaja oko alkohola. Rekorder je uhvćen za volanom sa 4,65 promila.

Na svim autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste zabilježeno je više od 878.000 vozila i naplaćeno malo više od 49 milijuna kuna cestarine. U usporedbi s istim razdobljem 2019., promet je manji samo 4,5% te je naplaćeno 6% manje cestarine.

- Imamo pojačano djelovanje prema najtežim prekršiteljima prometnih nesreća. Tako smo i ovaj vikend odradili oko 4.700 prekršaja, polovica tih prekršaja je bilo prekoračenje brzine, 304 su bila prekršaja oko alkohola. To je bilo znači 10% od svih alkotestiranih je bilo pod utjecajem alkohola onolike količine koliko ne smije biti, rekao je Miron Huljak iz Službe za sigurnost cestovnog prometa u Ravnateljstvu policije.

Jednog takvog uhvatili su na autocesti A1 na odmorištu Dobra pripadnici karlovačke policije. Višestruki prometni prekršitelj vozio je unatoč zabrani, bez vozačke dozvole i s nevjerojatnih 4,65 promila alkohola u krvi.

- Vozač je uhićen i uz potrebna pismena doveden na nadležni sud koji mu je odredio kaznu zatvora u trajanju od 50 dana, novčanu kaznu u iznosu od 3000 kuna i zabranu upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 18 mjeseci, izvijestila je glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!