U nastavku istrage otkriven i drugi proizvođač i diler marihuane

30.11.2022.

12:22

Autor: M.Š./Hina/HRT

Zaplijenjena marihuana

Zaplijenjena marihuana

Foto: PU Istarska / HRT

Nastavkom istrage istarska policija dočepala se i drugog osumnjičenog da je uz još jednoga, koji je ranije uhićen, tijekom ljeta kod Pazina na plantaži uzgajao marihuanu te je potom pripremao za 'dilanje'.

Policija je u srijedu priopćila kako je pronašla te uhitila i drugog sumnjivca, 47-godišnjaka kojega tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, krivotvorenje isprave te krađu.

Sve je to uslijedilo u nastavku kriminalističkog istraživanja koje je pokrenuto nakon što su policajci iz Odjela kriminaliteta droga u srpnju na zemljištu kod Pazina pronašli nasade indijske konoplje, gdje su dočekali i uhitili 24-godišnjaka.

Tamo je došao Fordom na koji je postavio pulske registracijske pločice, za koje je utvrđeno da pripadaju drugom vozilu.

Namjeravao se pobrinuti za biljke koje je posadio, a policajci su tada pronašli 70 stabljika konoplje spremne za uzgoj marihuane, koju je želio dalje preprodavati.

Nastavkom istrage, u ponedjeljak je uhićen i 47-godišnjaka za kojega je utvrđeno da je zajedno sa spomenutim 24-godišnjakom na spomenutom zemljištu posadio spomenutu konoplju, a sve kako bi marihuanu mogao dalje neovlašteno prodavati.

Kao i njegov partner, osumnjičen je da je krivotvorio ispravu time što je pulske registracijske pločice, koje pripadaju Seatu, postavio na drugo vozilo.

Utvrđeno je i da je, također sa 24-godišnjakom, krajem svibnja iz djelomično ograđenog skladišta građevinskog materijala i opreme na području Trviža ukrao akumulatore i oko 1500 litara goriva, čime je vlasnika obrta oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Jučer popodne policija ga je privela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!