13:14 / 14.12.2018.

Autor: E.L.S./HRT/HAK

U nedjelju se zatvara rotor, interaktivna karta alternativnih pravaca

-

-

Foto: - / -

Mnogi strahuju od velikih prometnih gužvi koje će se stvarati, za koje se sprema i policija.
Najveći rotor u zemlji, onaj remetinečki, jedna od najkritičnijih prometnih točaka u Zagrebu, zatvara u nedjelju, 16. prosinca. Njegova će rekonstrukcija trajati više od godinu dana, a za to vrijeme prometovat će se obilaznim, novosagrađenim cestama. Mnogi strahuju od velikih gužvi koje će se stvarati, za koje se sprema i policija.

Kako bi olakšao prometovanje obilaznim pravcima, odnosno smanio moguće gužve, HAK je pripremio prikaz na svojoj Interaktivnoj karti: http://bit.do/eC7XJ. Klikom na određeni prometni pravac uz objašnjenje ćete dobiti i prikaz kojim prometnicama će se moći prometovati u smjeru sjevera, istoka i zapada.

Također, na karti je prikazan promet u lokalnim naseljima (Kajzerica, Trnsko, Savski gaj i Trokut).

U smjeru sjevera vozit će se na sljedeći način:

IZ SMJERA ČVORA LUČKO – vozila će skrenuti lijevo, prebaciti se na istočni kolnik i dalje redovito prometovati do raskrižja sa Selskom cestom;

IZ SMJERA NOVOG ZAGREBA – dolaskom po Aveniji Dubrovnik vozila se uključuju na privremenu prometnicu prema Jadranskom mostu i dalje prema Selskoj cesti.

U smjeru istoka vozit će se na sljedeći način:

IZ SMJERA ČVORA LUČKO – vozila nastavljaju ravno i privremenom prometnicom ulaze na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometuju do raskrižja s Ulicom Radoslava Cimermana;

IZ SMJERA SELSKE I SAVSKE CESTE - preko semaforiziranog spoja vozila se prebacuju na istočni kolnik i po privremenoj prometnici ulaze na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometuju do raskrižja s Ulicom Radoslava Cimermana.

U smjeru zapada vozit će se na sljedeći način:

IZ SMJERA NOVOG ZAGREBA – od Avenije Dubrovnik po privremenoj prometnici vozila voze ispod Jadranskog mosta sve do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova;

IZ SMJERA SELSKE I SAVSKE CESTE (prema čvoru Lučko) – vozila nastavljaju ravno, skreću desno i preko privremene prometnice dolaze do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova.

LOKALNI PROMET

Naselje Kajzerica:
Zatvaraju se dvije prometnice – istočni priključak na Jadranski most kod Zrinjevca i križanje Remetinečka cesta – Riječka ulica;

Pristupna točka: križanje Cimermanova – Antalova – Bencekovićeva.

Naselje Trnsko:

Zatvara se priključak s Nehruova trga na Aveniju Dubrovnik;

Pristupne točke: križanje Avenija Dubrovnik – Cimermanova – Trnsko i priključak iz ulice Trnsko.

Naselje Trokut:

Pristupne točke:

Na sjeveru: južni kolnik Avenije Dubrovnik preko Nehruova trga
Na jugu: Hermanova ulica – Perjasička ulica – Utinjska ulica
Savski gaj XIII – Remetinečka cesta.

Naselje Savski gaj: Zatvara se Prekratova ulica prema Aveniji Dubrovnik
Pristupne točke: Nehruov trg – Avenija Dubrovnik ili križanje Remetinečka cesta – Savski gaj XIII
U naselju će biti zabranjen promet teretnim vozilima po Prekratovoj cesti i Nehruovim trgom

ULAZ U GRAD IZ OKOLICE ZAGREBA

Budući da se u Zagreb iz smjera Rijeke i Splita najčešće ulazi upravo na Remetinečkom rotoru, kako biste izbjegli veće gužve, HAK savjetuje korištenje drugih čvorova kako je prikazano na karti. Vozilima višima od 3,50 m i ukupne mase veće od 5 t bit će zabranjen promet privremenim prometnicama oko rotora te će biti usmjereni znakovima na Zagrebačkoj obilaznici (A3) na pojedine alternativne pravce. Znakovi zabrane i preporučenog obilaska bit će postavljeni i na ključnim raskrižjima u blizini zone radova.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!