13:40 / 10.11.2020.

Autor: Ana Papec/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

U nedjelju stupaju na snagu zimski uvjeti na cestama

-

-

Foto: - / -

U nedjelju na snagu stupaju zimski uvjeti na cestama. U Varaždinskoj županiji sve operativne službe spremne su za održavanje 940 kilometara prometnica u idućem razdoblju.
U nedjelju na snagu stupaju zimski uvjeti na cestama. U Varaždinskoj županiji sve operativne službe spremne su za održavanje 940 kilometara prometnica u idućem razdoblju. Za ovu sezonu osigurali su četiri tisuće tona soli, a budžet zimske službe iznosi 12 milijuna kuna.

Iako zima još nije stigla, valja se pripremiti. Zimska služba Varaždinske županije snijeg i vrlo niske temperature dočekuje u punoj pripravnosti.

- Sa svoje strane smo osigurali sve. Bitno je reći da je mnogo onih kojih ne vidimo, a rade tijekom dana i noći, rekao je Tomislav Osonjački, ravnatelj Županijske uprave za ceste Varaždinske županije.

Raspolažu s 45 ekipa raspoređenih za četiri stupnja pripravnosti.

- Imamo na zalihi dovoljne količine soli, kamenog posipala i hladne asfaltne mase. Svi strojevi i mehanizacija, vozila i oprema su spremni, a zaposlili smo i nešto dodatnih vozača, naglašava Mario Vdović, PZC  Varaždin.

Koji će ove zime raditi u nešto drugačijem režimu zbog preventivnih mjera.

- U našim mjestima pripravnost neće biti u svakom momentu toliko cestara, vozača i strojara, nego moramo napraviti neki razmak, tako da će jedan dio vozača morati dežurati kod kuće, rekao je Vdović.

A već u nedjelju počinju vrijediti zimski uvjeti na cestama.

- Krajnje je vrijeme da svi vozači, koji još nisu montirali na svoja vozila zimske gume, da to učine jer i u ovim uvjetima koji su sada, a to su temperature do 7 stupnjeva i niže dokazano je da zimska guma glavu čuva, naglasio je Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!