19:57 / 19.04.2018.

Autor: S.B./D.M./HRT

U nesreći kod Bjelovara teško ozlijeđene dvije djevojčice

-

-

Foto: - / -

Djevojčice je na pješačkom prijelazu udarila i odbacila nekoliko metara vozačica osobnog automobila. Teško su ozlijeđene, obitelji još u šoku.
U Štefanju pokraj Čazme u prometnoj su nesreći teško ozlijeđene dvije 13-ogodišnje djevojčice. Prema još neslužbenim informacijama, prelazile su cestu ispred škole kada je na njih, na pješačkom prijelazu, naletjela vozačica koja ih navodno nije vidjela zbog parkiranog autobusa.

Djevojčice je na pješačkom prijelazu udarila i odbacila nekoliko metara vozačica osobnog automobila. Teško su ozlijeđene, obitelji još u šoku. Djevojčice su pri svijesti i stabilne, ali zbog prirode ozljeda prevezene su u Klaićevu bolnicu i KBC Zagreb. "Radi se o povredama koje mogu svojim daljnjim razvojem stvoriti puno veće probleme, odnosno povrede su za sada kompenzirane, ali mogućnost potencijala s vremenom postoji, to je razlog zašto bi htjeli pravovremeno zbrinuti djecu", kazala je pomoćnica ravnatelja Opće bolnice Bjelovar Gordana Kesić Valpotić.

Za stradale djevojčice, ali i ostalu djecu zabrinuti su i u školi u Štefanju. Smatraju da postojeća svjetlosna signalizacija i ležeći policajci pokraj škole nisu dovoljno upozorenje vozačima da uspore i traže postavljanje semafora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!