11:06 / 11.01.2021.

Autor: HRT/Hina

U nesreći u lovu ozlijeđen mladi lovac, na terenu Lovna inspekcija

Ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U lovu na divljač u nedjelju je kod Karlovca prostrijeljen 18-godišnjak što Državno odvjetništvo vodi kao nesretan slučaj, priopćila je policija.
U lovu na divljač u nedjelju je kod Karlovca prostrijeljen 18-godišnjak što Državno odvjetništvo vodi kao nesretan slučaj, priopćila je policija dok se od lovaca doznaje da je mladić hospitaliziran i da je u tijeku nadzor Lovne inspekcije.

U policijskom priopćenju stoji da je u organiziranom lovu u šumskom predjelu Gornjeg Sjeničaka kod Karlovca ozlijeđen 18-godišnji lovac, a da je metak kojim je ozlijeđen ispalio 25-godišnjiak kada je pucao na divljač te je zrno prošlo kroz divljač, a fragment zrna pogodio je 18-godišnjaka koji je tom prilikom lakše ozlijeđen.

Na mjestu događaja proveden je očevid, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće. Organizator lova bilo je Lovačko društvo Fazan iz Banskog Kovačevca, a predsjednik Denis Karas potvrdio je Hini da upravo traje izvanredni nadzor rada Lovačkog društva u povodu nesreće.

Lov je bio organiziran po svim pravilima plana mjera sigurnosti pri provedbi skupnog lova. Dio metka koji je prošao kroz divljač promijenio je smjer i pogodio mladića, što je čista nesreća rekao je Karas.

Ranjeni lovac je hospitaliziran u karlovačkoj bolnici, ne zbog težine ozljeda već zbog bojazni od infekcije, upravo zato jer je metak prošao kroz divljač, smatra Karas. 

Prema saznanju predsjednika Županijskog lovačkog saveza Vinka Pavlića zrno nije zahvatilo vitalne organe ni kost i mladić bi se trebao brzo oporaviti. Kako je Pavlić rekao Hini žao mu je što se to dogodilo, no da sada treba provjeriti je li se skupni lov organizirao po svim inače strogim pravilima.

Jučer je u lovištu bio policijski očevid, a danas nadzor provodi Lovna inspekcija. Inspekcija će provjeriti zapisnik sudionika skupnog lova, brojeve njihovih oružnih listova, lovačke iskaznice, jesu li važeče te opis lova sa smjerom kretanja, sve to iz mjera sigurnosti, rekao je Pavlić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!