U "Noćnoj smjeni" s vozačem Hitne pomoći

20.10.2020.

07:10

Autor: M.M./Dobro jutro Hrvatska

default error photo
U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" u rubrici "Noćna smjena" gostovao je Igor Svetec, vozač Hitne pomoći u Zagrebu.
U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" u rubrici "Noćna smjena" gostovao je Igor Svetec, vozač Hitne pomoći u Zagrebu. Njegova smjena trajala je 12 sati, od 19 do 7 ujutro. Bila je teška noć, kao i svaka. Noću imamo devet timova i svaki odradi 10-12 intervencija, rekao je. 

Situacija s pandmijom dodatno im je zakomplicirala posao.

- Na svakoj intervenciji moramo duplo paziti, oblačiti zaštitnu opremu, nakon svake intervencije vozilo i svu opremu moramo dezinficirati, kako bi sljedeći pacijent koji dolazi bio siguran da se ne može zaraziti. 

Svetec kao vozač Hitne pomoći radi već 17 godina, a sve je, kaže, počelo slučajno jer je mislio da će hitnu voziti brže od ostalih. A onda se, kako kaže, rodila ljubav koja ne prestaje.

Nakon noćne smjene trebao bi dva dana biti slobodan, ali ističe kako dolazi sezona gripe, bolovanja, tako da kad ga pozovu mora ići raditi.

- Teško je kad isplaniraš nešto s obitelji, a onda moraš ići raditi. Obitelj je u drugom planu, kaže, ali dodaje da se unatoč svemu nađe vrijeme za kavu s prijateljima i druženje s obitelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!