20:57 / 09.04.2018.

Autor: M.M./HRT

U novom ovršnom zakonu neće biti prisilnog pokretanja stečaja

-

-

Foto: - / -

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković razgovarao je s predstavnicima ovršenih i blokiranih građana, okupljenih u inicijativi Ovršni ustanak.
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković razgovarao je s predstavnicima ovršenih i blokiranih građana, okupljenih u inicijativi Ovršni ustanak. Tvrde da su dobili čvrsto obećanje ministra da u novom Ovršnom zakonu neće biti prisilnog pokretanja stečaja. Napominju da su i sudbine više od tristo tisuća građana blokirane, kao i njihovi računi, sve dok se zakon ne promijeni.

Prisilni stečaj, o kojemu je ministar dosad govorio, više neće biti moguć na način da će biti zakonska obaveza, već će svaki pojedinac, osoba, to moći vlastoručno zatražiti ili u takvom prisilnom stečaju uopće ne sudjelovat, mislim da je to velika stvar, rekao je Danijel Galović iz inicijative Ovršni ustanak.

Ne mogu se pomaknuti nikuda, ne mogu otvoriti obrt, kućnu radinost, ne mogu ništa, na posao me neće nitko primiti, tako da sam pala u jedan začarani krug koji se vrti i nema izlaza iz toga, dok se po ovom ovršnom zakonu nešto ne promijeni, kaže blokirana Gordana Marijanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!