21:48 / 25.12.2020.

Autor: Jasmina Grbavec/Dnevnik/IMS/HRT

U OB Varaždin sve je manje pacijenata

-

-

Foto: - / -

Pune ruke posla imaju zdravstveni djelatnici na sjeveru zemlje. No broj zaraženih već danima opada.
Broj zaraženih na varaždinskom području opada. Danas je ondje evidentirano 78 novozaraženih koronavirusom. I dalje zabrinjava podatak od 247 pacijenata koji su hospitalizirani s teškom kliničkom slikom u OB Varaždin, rekla je novinarka HRT-a Jasmina Grbavec za Dnevnik HRT-a.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Čičin-Šain: Želim se cijepiti zato što smatram da je cjepivo sigurno
➡️ Štićenik doma Trešnjevka primit će prvi cjepivo protiv koronavirusa 

Primarijus Renata Krobot iz varaždinske Opće bolnice kazala je da je broj pacijenata u bolnici svakim danom sve manji.

- Što se tiče jedinice intenzivnog liječenja, ondje je 15 bolesnika, a od tog broja ih je osam na respiratoru. Sedam ih diše samostalno. To su bolji podaci nego oni od prije dva tjedna, kada je u jedinici intenzivnog liječenja bilo 27 pacijenata.

U protekla 24 sata bilo je šest preminulih. Od tog broja troje je umrlo u jedinici intenzivnog liječenja.

- Život, kao i smrt, odvija se u jedinici intenzivnog liječenja. Anesteziolozi i intenzivisti nose se s time. To je sastavni dio našeg posla. Nije svaki puta ugodno. Molimo obitelji za razumijevanje. Ponekad ne stignemo dati informaciju na vrijeme, ali se trudimo kolilko možemo, kazala je Krobot. Poručila je i bolesnicima i njihovim obiteljima da je tu medicinski tim koji se brine za njih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!