U OBŽ raste interes za cijepljenje

08.11.2021.

11:45

Autor: T.V./HRT

Cijepljenje u Osijeku

Cijepljenje u Osijeku

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Broj zaraženih raste i na istoku zemlje. Procijepljenost je nešto bolja u odnosu na hrvatski prosjek - u Osječko-baranjskoj županiji oko 57% odrasle populacije. Građani strpljivo čekaju u redovima kako za cijepljenje, tako i za testiranje ispred županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Odvija se i cijepljenje trećom dozom, a organizirano je u 6 gradova županije.

- Je, interes raste. Primijetili smo to, taj interes je kudikamo veći nego prethodni tjedan, ali nažalost ne prati kretanja broja oboljelih koji također znatno raste. Treća doza je namijenjena za podizanje imuniteta kod osoba koje su imunološki loše, imunodeficijentne, a booster doza ili docjepna doza je za osobe koje su imunološki zdrave, odnosno imunokompetentne i daje se sa razmakom od minimalno 6 tjedana od druge doze, rekao je dr. sc. Tomislav Dijanić, voditelj Službe za epidemiologiju NZZJZ-a Osječko-baranjske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!