14:58 / 10.07.2020.

Autor: I.Z./Hina

U Ogulinu od 13 zaraženih, troje iz Gradske uprave

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, arhiva

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

U Karlovačkoj županiji 28 osoba pozitivno je na koronavirus, u Ogulinu 13, Karlovcu 12 i Slunju tri.
U Karlovačkoj županiji na COVID-19 pozitivno je 28 osoba, među kojima u Ogulinu 13, a budući da je troje iz ogulinske Gradske uprave, traje dezinfekcija zgrade, rečeno je u Karlovcu na izvanrednoj konferenciji za novinare Županijskog stožera.

- U protekla 24 sata zaraza je potvrđena kod dvije osobe, obje su iz ogulinske Gradske uprave, tako da je sada u Ogulinu 13 zaraženih, a epidemiološki gledano loše je to što se za pet osoba iz Ogulina ne zna izvor zaraze, među kojima su i gradonačelnik i njegov zamjenik, rekao je načelnik Stožera Josip Ribar.

Poručio je da bi se trebalo suzdržati od odlaska u Ogulin dan-dva, dok se ne obrade kontakti oboljelih i odrede mjere za sprječavanje širenja zaraze.

- Ogulinski Gradski stožer od danas vodi Mladen Porubić, pročelnik ogulinske stanice HGSS-a, jer je od danas u samoizolaciji i načelnica tog stožera Ivana Salopek Šumonja, druga zamjenica gradonačelnika, rekao je načelnik Županijskog stožera Josip Ribar.

Dodao je da Gradski stožer radi normalno i da, među ostalim, obilaze ugostiteljske objekte kako bi vlasnicima i osoblju osobno poručili koliko je važno pojačati protuepidemijske mjere.

Razgovarat će i s vlasnikom jedinoga noćnog kluba u Ogulinu da se ograniči broj ljudi koji se puštaju u klub i da se poštuju distanca i dezinficiranje prostora i ruku, rekao je Ribar i najavio ovog vikenda nadzor rada 13 karlovačkih noćnih klubova.

U Karlovačkoj županiji 28 osoba pozitivno je na koronavirus, u Ogulinu 13, Karlovcu 12 i Slunju tri, a kada se doda 30 ozdravljenih i jedan smrtni slučaj od prije, dolazi se do 59 dosad evidentiranih zaraženih ljudi.

Prema Ribarevim riječima, gradonačelnik Dalibor Domitrović dobro se osjeća, a i stanje ostalih oboljelih je dobro jer je uglavnom riječ o mlađim osobama. Od tri osobe hospitalizirane u Karlovačkoj bolnici, ostale su još dvije jer je treća danas otpuštena na kućnu njegu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!