U općini Klis će se izgraditi 22 kilometra kanalizacijske mreže

02.05.2023.

13:05

Autor: Vijesti/HRT/A.S.

Jakov Vetma

Jakov Vetma

Foto: HTV / HRT

U Splitsko-dalmatinskoj županiji traju radovi na 6 aglomeracija vrijedni 664 milijuna eura. Nakon Dugopolja, otvoreni su radovi i u općini Klis. Na Klisu će se izgraditi 22 kilometra kanalizacijske mreže za 4000 stanovnika i 12 kilometara vodoopskrbne mreže za 400 stanovnika. 

- I nebo je proplakalo koliko smo dugo čekali i očekivali ovaj projekt. Ovo je najveći projekt u povijesti Općine Klis. Svi naš stanovnici će kroz ovaj projekt napokon dobiti vodu, podsjećam da se osim ovog projekta radi i vodoopskrbni sustav u Vučevici, rekao je Jakov Vetma, načelnik općine Klis.

- I ovdje će konzorcij domaćih tvrtki izvoditi ove radove, što nas posebno veseli. Važno je naglasiti da imamo na teritoriju Hrvatske 60 ovakvih projekata i svi su u određenoj fazi izvođenja što znači da je vodokomunalni sektor koji najviše osjeti dobrobit ulaska Hrvatske u Europsku uniju, dodao je Mario Šiljeg, državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!