U općini Petrijanec počela treća faza projekta 'Zaželi'

13.03.2023.

12:31

Autor: HRT/IMS

 Željko Posavec

Željko Posavec

Foto: HTV / HRT

U općini Petrijanec u Varaždinskoj županiji počela je treća faza projekta 'Zaželi'. Posao gerontodomaćice dobilo je 11 žena koje će se brinuti za 74 starije i nemoćne osobe s područja pet sela u toj općini. 

Projekt je vrijedan gotovo 75 i pol tisuća eura i financiran je iz Europskog socijalnog fonda. Mjesečna plaća je 520 eura neto. Zaposlene su šest mjeseci.

- Apeliram na Ministarstvo da ubuduće to bude dulji vremenski period jer želimo pružiti mogućnost malo stalnijeg zaposlenja ženama, ali i usluge korisnicima koji se taman priviknu na usluge naših gerontodomaćica, a nakon toga im moramo reći da su projektne aktivnosti gotove, rekao je Željko Posavec, načelnik općine Petrijanec.

- Stvarno sam zahvalna načelniku jer mi zaista treba posao. Imam osam korisnika, najmlađi ima 74, a najstariji 93, rekla jgerontodomaćica Marija Košić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!