U Osijeku otvorena novoizgrađena šetnica i obaloutvrda

11.09.2022.

22:43

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/Hina

Novoizgrađena šetnica u Osijeku

Novoizgrađena šetnica u Osijeku

Foto: HTV / HRT

Novoizgrađena šetnica i obaloutvrda otvorene su u nedjelju u osječkom Donjem gradu, čime je završen projekt vrijedan 35 milijuna kuna.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić kazao je na otvorenju kako je to zajednički projekt "Hrvatskih voda" i Grada Osijeka, uz podršku Osječko-baranjske županije te dio projekta spajanja gornjogradske i donjogradske šetnice, ukupno vrijednog 100 milijuna kuna.

Istaknuo je da je to jedan od najvećih kapitalnih projekata na osječkom području te da su sada završene dvije poddionice, a u tijeku je izgradnja treće, pa će se, nakon završetka izgradnje i spajanja šetnice, ispuniti želja brojnih Osječana.

Generalni direktor "Hrvatskih voda" Zoran Đuroković istaknuo je kako to nije samo šetnica, nego će, uz novu obaloutvrdu, pridonijeti boljoj obrani od poplava tog dijela grada te dodao da je tijekom radova obnovljena i kanalizacija.

- Osječani su dobili novu šetnicu 840 metara nove obaloutvrde gradskog tipa, a iduće godine očekujemo završetak radova i konačno spajanje šetnice Donjeg grada sa središtem Osijeka. Na takvim projektima se najbolje vidi zajedništvo Vlade te županijskih i gradskih vlasti, poručio je Đuroković.

Osječko- baranjski župan Ivan Anušić ocijenio je kako je Osijek prepoznatljiv i jedinstven po svojoj šetnici, koja će, po završetku radova, prolaziti kroz cijeli grad.

Izvijestio je i da se realizacijom projekta vodilo računa o zaštiti okoliša, pa je tako samo u ovom dijelu grada posađeno 300 novih stabala.

Šetnica, dodao je, uz lijepo uređenu obalu, daje potpuno novu vizuru Osijeka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!