11:41 / 22.06.2020.

Autor: HRT

U Osijeku tri novozaražene osobe

Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Epidemiolozi i dalje prikupljaju podatke o kontaktima novooboljelih, a trenutno se u samoizolaciji nalazi 88 osoba.
U KBC Osijek testiran je 51 uzorak od kojih su tri pozitivna na koronavirus. Sve tri osobe kontakti su ranije oboljelih, izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.

Trenutno je aktivno oboljelih na području naše županije 11 osoba, a od početka pandemije do danas ukupan broj oboljelih na području Osječko-baranjske županije iznosi 144. Oboljele osobe imaju blage simptome bolesti te se nalaze na kućnom liječenju.

Epidemiolozi  i dalje prikupljaju podatke o kontaktima novooboljelih, a trenutno se u samoizolaciji nalazi 88 osoba, od kojih je 48 stavljeno u izolaciju tijekom posljednja 24 sata.

- Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je izdao preporuku pružateljima socijalnih usluga što se odnosi na privatne domove za stare da i oni zabrane posjete te izlaske i izlaske, kako štićenika tako i ostalih osoba koje dolaze u dom – rekao je načelnik Stožera Civilne zaštite OBŽ Goran Ivanović.

Posjete u KBC Osijeku, Općoj županijskoj bolnici Našice te županijskim domovima za stare i nemoćne zabranjene su od pojave novooboljelih na našem području.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!