09:29 / 17.12.2020.

Autor: HRT

U Osječko-baranjskoj županiji 233 novooboljele osobe, 9 preminulih

Foto: Kristina Stedul/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 575 uzoraka, a 233 bila su pozitivna.
U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 575 uzoraka, od kojih su 233 bila pozitivna.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Plenković: Svaki život koji nestane je jedan previše
➡️ Kaić: Ne možemo biti previše uvjereni da će se pad nastaviti
➡️ Znanstveni savjet o uvođenju novih mjera

Novozaražene osobe imaju prebivalište u 49 naselja na području Osječko-baranjske županije; najviše na području Osijeka s prigradskim naseljima (98), a slijede gradovi i općine Našice (22), Valpovo (19), Čepin (15), Beli Manastir (12), Đakovo (11), Donji Miholjac (7), Belišće i Darda (po 5), Antunovac, Bilje, Đurđenovac, Erdut i Jagodnjak (po 4), Donja Motičina, Kneževi Vinogradi, Koška i Šodolovci (po 2) te Bizovac, Čeminac, Draž, Ernestinovo, Marijanci, Petlovac, Petrijevci, Podgorač, Satnica Đakovačka, Trnava i Vladislavci (po 1).

Na bolničkom su liječenju 244 osobe oboljele od bolesti COVID-19, i to 187 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 47 na respiratoru) te 57 pacijenata u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U posljednja 24 sata u KBC-u Osijek i OŽB-u Našice preminulo je devet osoba s područja Osječko-baranjske županije. Preminuli su bili u dobi od 60 do 88 godina, a uz COVID-19 imali su i druge bolesti.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji su trenutačno 2562 osobe.

Policija je provjeravala 33 osobe kojima je određena mjera samoizolacije. U 31 samoinicijativnoj provjeri sve su osobe zatečene na prijavljenoj adresi, a postupajući prema dvjema dojavama građana (u Osijeku i Antunovcu) utvrđeno je kršenje te mjere. Policijski službenici proveli su i 94 nadzora objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera, priopćili su iz županijskog Stožera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!