09:27 / 19.09.2020.

Autor: HRT

U Osječko-baranjskoj županiji 5 novooboljelih

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su ukupno 232 uzorka, od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus.
U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su ukupno 232 uzorka, a od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus. Tri su novozaražene osobe iz Osijeka, a po jedna iz Čepina i s područja Općine Magadenovac.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 16 pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19, no nitko nije na respiratoru.

Jučer su epidemiolozi odredili samoizolaciju za 77 kontakata novopozitivnih osoba, pa su pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije trenutačno 393 osobe.

Policija je obavila 36 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdila je za jednu osobu iz Belog Manastira, dok su ostali zatečeni na prijavljenoj adresi.

Inspektori i službenici Ravnateljstva civilne zaštite obavili su 45 nadzora provođenja epidemioloških mjera, i to za 18 prodavaonica i trgovina, 7 svadbi, 5 gospodarskih subjekata, 4 ugostiteljska objekta, 3 pekarnice, 2 noćna kluba i po jednu benzinsku crpku, frizerski salon, cvjećarnicu, ljekarnu, mesnicu i uslužnu djelatnost, a za uočene nepravilnosti izrekli su 15 upozorenja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!