09:44 / 08.10.2020.

Autor: M.M./HRT

U Osječko-baranjskoj županiji 56 novozaraženih

Arhiva (Dubravka Petric/PIXSELL)

Arhiva (Dubravka Petric/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testiran je rekordan broj uzoraka - 429.
U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testiran je rekordan broj uzoraka - 429, pa je, uz 38 uzoraka u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a, ukupno obrađeno čak 467 uzoraka, od kojih je 56 bilo pozitivno na koronavirus.

- Koronavirus - najnovije informacije   

Najviše novozaraženih je sa šireg područja Osijeka (23) i Đakova (14). Tri su s područja Našica, po dvije su novozaražene osobe s područja Belog Manastira i Valpova te općine Bilje, a po jedna s područja Belišća te općina Đurđenovac, Antunovac, Jagodnjak, Petlovac, Petrijevci, Strizivojna, Trnava, Vuka i Kneževi Vinogradi.

Povećan je i broj hospitaliziranih u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Trenutačno su na liječenju 34 pacijenta oboljela od bolesti COVID-19, a pet ih je na respiratoru.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 143 nova kontakta oboljelih osoba pa je trenutačno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji 667 osoba.

Policija je provela 59 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i sve su zatečene na prijavljenoj adresi. 

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije predložio je jučer da se radi zaštite najrizičnije skupine građana donese preporuka o zabrani posjeta domovima za starije i nemoćne te drugim ustanovama socijalne skrbi.

Naime, među novozaraženim osobama u posljednja 24 sata je i pet djelatnika te jedan štićenik Doma za starije i nemoćne osobe iz Osijeka, kao i tri djelatnika Doma iz Belog Manastira. Epidemiološka obrada domova za starije i nemoćne je u tijeku, no svi novooboljeli su izdvojeni te je situacija pod kontrolom. Zbog pozitivnih nalaza po jednog djelatnika jučer su privremeno zatvorene liječničke ordinacije u Belišću i Jagodnjaku, a u tijeku je epidemiološka obrada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!