11:38 / 15.10.2020.

Autor: P.F./HRT

U Osječko-baranjskoj županiji čak 82 osobe novopozitivne na koronavirus

-

-

Foto: - / -

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 37 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su četiri na respiratoru.
U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije za čak 82 osobe utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus.

Testirano je ukupno 429 uzoraka, a pozitivni nalazi utvrđeni su za 36 osoba iz Osijeka, sedam iz Đakova, pet iz Našica, četiri iz Belišća, po tri iz Čepina i Tenje, po dvije iz Donjeg Miholjca, Gata, Ivanovca i Višnjevca, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Antunovac, Batina, Beli Manastir, Bijelo Brdo, Bokšić, Brođanci, Dalj, Grabovac, Josipovac, Potnjani, Stipanovci, Šaptinovci, Šećerana, Široko Polje, Valpovo i Velimirovac. Novopozitivne osobe su razmještene u čak 25 naselja na području županije.

➡️ Novozaraženih 793, preminulo 10 osoba
➡️ Sve o koronavirusu pratite na hrt.hr/koronavirus
➡️ U KB Sveti Duh 10 zaraženih, u samoizolaciji 31 osoba
➡️ Capak: Dogovorili smo isporuku 2,7 milijuna doza cjepiva
➡️ Koronavirusom zaraženo 288 učenika u Hrvatskoj, od toga 76 u Zagrebu 

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 37 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su četiri na respiratoru. Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 87 novih kontakta oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 1.257 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 179 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a svi su zatečeni na prijavljenoj adresi te nije bilo kršenja te mjere. Inspektori Civilne zaštite u zadnja 24 sata proveli su 37 nadzora i u sedam slučaja utvrdili nepravilnosti te poduzeli mjere za njihovo otklanjanje.

Zbog povećanog broja novooboljelih na području cijele Osječko-baranjske županije Stožer civilne zaštite danas (15. listopada 2020. godine) donio je zaključak da ovlaštene službe i osobe odmah pojačaju nadzor nad provođenjem propisanih epidemioloških mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!