15:26 / 02.05.2020.

Autor: I.Z./Hina

U Osječko-baranjskoj županiji dvoje izliječenih i jedan novoooboljeli

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, arhiva

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Djelatnici Policijske uprave Osječko-baranjske obavili 63 provjere poštivanja mjera samoizolacije, od čega dvije po dojavi građana pri čemu je utvrđeno da osobe nisu poštivale propisane mjere.
U Osječko-baranjskoj županiji dvije su osobe ozdravile, pa je sada ukupan broj izliječenih od koronavirusa 83 dok je jedna novooboljela osoba, izvijestio je načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Po njegovim riječima u proteklih 24 sata obavljeno je testiranje 75 uzoraka u županijskom Zavodu za javno zdravstvo i osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC). Rezultati su pokazali da je samo jedna osoba pozitivna na COVID-19 i to s područja Koške koja se već nalazila u samoizolaciji.

- Ukupno je 122 osobe na području županije koje su pozitivne, a imamo dvije novoizliječene osobe i sada ih je izliječenih 83, broj preminulih je i nadalje osam osoba. U KBC-u je hospitalizirano deset pacijenata od kojih nijedan nije na respiratoru. U samoizolaciji imamo 178 osoba, što je 55 više u odnosu na dan prije, rekao je Ivanović .

Iznio je i podatak da su djelatnici Policijske uprave Osječko-baranjske obavili 63 provjere poštivanja mjera samoizolacije, od čega dvije po dojavi građana u Belišću i Našicama pri čemu je utvrđeno da osobe nisu poštivale propisane mjere.

- U preostalih 61 provjere zabilježeno je u Belišću još jedno kršenje mjera samoizolacije, rekao je Ivanović na konferenciji za novonare dodavši da je na sedam stalnih kontrolnih točaka na ulazima u Županiju obavljena provjera 1775 propusnica za putovanje i nije zabilježen niti jedan slučaj pokušaja putovanja bez valjane propusnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!