U Osječko-baranjskoj županiji počelo cijepljenje u ljekarnama

22.09.2021.

12:23

Autor: Melita Homa/podnevni Dnevnik/IMS HTV-a/HRT

Cijepljenje u ljekarnama u OBŽ-u

Cijepljenje u ljekarnama u OBŽ-u

Foto: HTV / HRT

U Osječko-baranjskoj županiji počelo je cijepljenje u ljekarnama. Zasad se u taj projekt uključilo pet ljekarni - u osječkom prigradskom naselju Višnjevac, Đakovu, Đurđenovcu, Dardi i Dalju, a mreža će se širiti s obzirom na zanimanje građana. Tako je samo u Višnjevcu prvi dan cijepljeno 30 osoba.

- Upis se vrši na način da dođu osobno u ljekarnu. Prijave se, mogu se najaviti telefonom preko ljekarne u kojoj se misle cijepiti ili na našim stranicama "online", rekao je ravnatelj Ljekarni Srce u Osječko-baranjskoj županiji, Zlatko Pandžić.


- Preboljela sam COVID prije godinu dana i bila sam pretpostavljam zaštićena svojim antitijelima, ali sada, zbog nastavka budućeg života, kako će se uvjetovati očito i dolazak na posao i ostalo, odlučila sam se cijepiti, rekla je stanovnica županije.


- Cjepila sam se prvenstveno zato što imam troje djece, dakle u slučaju bolnice, doktora, da bi mogla s njima ući u bolnicu, kazala je u anketi druga žena.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!