U Osječko-baranjskoj županiji pozitivno sedam osoba

30.06.2020.

10:43

Autor: Dnevnik u podne/Hrvoje Šimunović/IMS/HRT

default error photo
Radi se četiri osobe iz Đakova, dvije iz Osijeka i jednoj s područja Općine Bilje.
U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata na koronavirus je pozitivno sedam osoba. Radi se četiri osobe iz Đakova, dvije iz Osijeka i jednoj s područja Općine Bilje. Sve su novooboljele osobe kontakti ranije oboljelih. U zadnja 24 sata testirane su 144 osobe. Njih 1575 je u samoizolaciji.

Zbog žarišta koronavirusa u Đakovu od danas na snagu stupaju strože mjere. Krizme i pričesti odgođeni su za 14 dana, ugostiteljski objekti radit će najduže do 24 sata, a u trgovinama su obavezne maske. Đakovčani se, kako javlja naš reporter Hrvoje Šimunović.Đakovački i osječko-baranjski stožeri civilne zaštite ocijenili su jučer da je situacija s epidemijom koronavirusa u Đakovu ozbiljna, ali nije alarmantna te da se, unatoč nekim donesenim mjerama, ne razmišlja o uvođenju karantene za taj grad.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je jučer da Đakovo zasad neće u karantenu.

- Lokalni stožer nije razmišljao o takvoj borbi protiv virusa, a oni najbolje znaju stanje na terenu. Tamo je testirano više od 500 sumnjivih osoba i trenutno nema širenja infekcije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!