11:13 / 22.07.2020.

Autor: HRT

U Osječko-baranjskoj županiji šestero novozaraženih, dvije osobe preminule

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom protekla 24 sata testirano je ukupno 259 uzoraka. Šest od njih bili su pozitivni na koronavirus.
U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom protekla 24 sata testirano je ukupno 259 uzoraka. Šest od njih bili su pozitivni na koronavirus, a riječ je o tri osobe s područja Ispostave Osijek, jednoj s područja Ispostave Valpovo i Donji Miholjac te još po jednoj s područja Ispostave Našice i Ispostave Beli Manastir.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom jučerašnjeg dana u samoizolaciju je uputila 51 osobu, koje su bile u kontaktu s oboljelima, pa je na području Osječko-baranjske županije ukupno 419 osoba u samoizolaciji.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 39 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih su četiri na respiratoru.

Nažalost, tijekom protekla 24 sata, preminule su dvije osobe (1945. i 1946. godište) zaražene koronavirusom koje su se nalazile na bolničkom liječenju, a obje su imale i znatan komorbiditet. Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izražava sućut obiteljima preminulih.

Policija je provjeravala kršenje propisane mjere samoizolacije i prema dojavi i samoinicijativno. Jedina dojava koju su zaprimili pokazala se netočnom, a samoinicijativno su provjerili 49 osoba. Svi su se nalazili na adresi stanovanja i nije utvrđeno ni jedno kršenje mjere samoizolacije.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je dao suglasnost za održavanje utakmice između NK Osijeka i NK Lokomotive uz nazočnost gledatelja, koja se planira održati u Osijeku na stadionu Gradski vrt 25. srpnja 2020. u 21.05.

NK Osijek dužan je prilikom organizacije utakmice pridržavati se protuepidemijskih mjera i odluka Stožera civilne zaštite RH te posebnih uputa i preporuka HZJZ-a o održavanju sportskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledatelja od 13. lipnja 2020.

Također Stožer civilne zaštite poziva građane na dobrovoljno davanje krvi zbog kritične razine zalihe svih krvnih grupa. KBC Osijek opskrbljuje krvlju i krvnim pripravcima cijelu regiju istočne Hrvatske – od Virovitice do Iloka.

Pozivamo Vas da se javite u Klinički zavod za transfuzijsku medicinu do kraja tjedna od 7.30 do 18.30, u subotu od 7.30 do 14 sati, objavio je Stožer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!