14:20 / 15.12.2020.

Autor: Mario Kurevija/Regionalni dnevnik/HRT

U Otočcu nastava uživo, zaraženih nema!

-

-

Foto: - / -

Potporu ovom načinu rada dao je i Stožer civilne zaštite podržavši inicijativu ravnateljice da se nastava organizira uživo.
Srednja škola u Otočcu nastavu i dalje održava redovito, uživo u učionicama. Zaraženih nema pa, ako stanje ostane takvo, vrata škole ostat će i nadalje otvorena.

Ulice Otočca gostovo su puste. Građani se pridržavaju mjera, a da je tako govori i činjenica da u Srednjoj školi zaraženih nema, ni među učenicima ni među zaposlenicima.

➡️ Život nakon COVID-a
➡️ Pripreme za cijepljenje protiv COVID-a 
➡️  Srednjoškolci prešli na online nastavu 

Srednja škola u Otočcu, koju pohađa 292 učenika, možda je i jedina u Hrvatskoj u kojoj se nastava odvija u učionicama jer je epidemiološko stanje zasad dobro.

- Bili smo u lošijoj situaciji prije mjesec dana kad smo imali 3 profesora zaražena i po dva razreda išli su u izolaciju. Sada niti jedan razred nije u izolaciji, nitko nije zaražen ni od učenika ni od profesora - kaže Adela Rukavina, ravnateljica Srednje škole Otočac.

Potporu ovom načinu rada dao je i Stožer civilne zaštite podržavši inicijativu ravnateljice da se nastava organizira uživo.

- Zato što nema niti jednog zaraženog učenika iz Otočca, škola normalno funkcionira a epidemiološka situacija u Otočcu je prilično dobra - objasnio je Stjepan Kostelac, gradonačelnik Otočca.

No ovaj način nastave najbolje je rješenje zbog još jednog važnog razloga - objašnjava ravnateljica Adela Rukavina:

- Imamo dosta učenika iz ruralnih područja, a često su to i učenici slabije imovinskog stanja, nemaju niti računalo, pojedini dolaze iz područja gdje nema ni internet signala, dakle to su veliki problemi da bi donekle ta nastava funkcionirala kako treba.

Uz to 17 učenika iz cijele županije boravi u učeničkom domu.

- Od početka školske godine pazimo da se učenici ne okupljaju u većim skupinama, imamo raspored za obroke, ne dolaze svi odjedanput, dolaze u manjim skupinama - kaže Goran Bukovac, voditelj i odgajatelj Učeničkog doma Srednje škole Otočac.

Svi se nadaju da će ovako dobro epidemiološko stanje ostati i sljedećih tjedan dana, do početka školskih praznika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!