U Otočcu policiji predao tromblonske mine i ručne bombe

21.08.2023.

11:58

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Damir Špehar / PIXSELL

U Otočcu je u akciji Manje oružja - manje tragedija jedan građanin dragovoljno i bez sankcija predao tromblonske mine i ručne bombe koje je policija uskladištila do uništenja.

Ličko-senjska policija podsjetila je da se u slučaju dragovoljne predaje ne sankcionira posjedovanje ilegalnih ubojitih sredstvima sukladno zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.


Stoga apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija, stoji u priopćenju.


Naglašavaju da se oružje i eksplozivna sredstva ne donose u policijske postaje, da ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već se dragovoljna predaja treba prijaviti na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji. Potom će stručne i za to osposobljene osobe naoružanje doći preuzeti, kažu u policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!