14:35 / 01.09.2020.

Autor: I.Z./HRT/Hina

U Otočcu u jednoj obitelji petero zaraženih koronavirusom

Ilustracija, foto: Pixabay

Ilustracija, foto: Pixabay

Foto: - / -

U Ličko-senjskoj županiji dosad je oboljelo 69 osoba od kojih je 25 aktivnih slučajeva, a sve su to, dodao je, "neke mikrolokacije bez većeg rizika".
Na području Ličko-senjske županije pet je novooboljelih osoba od bolesti COVID-19, svi su iz Otočca i bliski kontakti prije oboljele osobe, izvijestio je popodne Stožer, a od županijskog epidemiologa Ivana Stanića doznaje se da su svi iz iste obitelji i otprije u samoizolaciji.

-
Još je prerano reći da je sve pod kontrolom jer nam nije poznato ni tko se od njih prvi zarazio ni gdje jer nitko od njih nije imao neko mjesto jasnog izlaganja rizičnom čimbeniku, pa je moguće da se kroz koji dan ustanovi još pokoji pozitivan slučaj, rekao je Stanić.

U Ličko-senjskoj županiji dosad je oboljelo 69 osoba od kojih je 25 aktivnih slučajeva, a sve su to, dodao je, "neke mikrolokacije bez većeg rizika".

- Novalja je specifična po tome što se, osim u ambulanti hitne pomoći, bolest pojavila među taksistima, zbog čega se testirao veći broj ljudi da nam nešto ne promakne, rekao je Stanić.

Objasnio je da su se zarazila četvorica taksista, što i ne smatra čudnim kad se zna da oni u malom prostoru automobila na dan prevezu velik broj putnika.

Aktivni su slučajevi iz Udbine, Korenice, Perušića, Ličkog Osika, Otočca i Novalje.
Od 25 aktivnih slučajeva hospitalizirano je samo dvoje bolesnika iz Novalje, a ostali se s blažim simptomima bolesti liječe kod kuće.

Pod aktivnom mjerom samoizolacije je 89 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!