17:15 / 02.09.2018.

Autor: HRT

U Parku prirode Učka 12. Učkarski samanj

-

-

Foto: - / -

Na sajmu se nude prirodni i ekološki proizvodi s četrdesetak obiteljskih gospodarstava Učke, Ćićarije i okolice.
Tradicionalno kulturno zabavno događanje Učkarski samanj u nedjelju se 12. puta održava na prijevoju Poklon u Parku prirode Učka, gdje posjetitelji mogu kupiti razne prirodne i ekološke proizvode, razgledati etnološku zbirku, domaće životinje ili kušati domaća jela i pića.

Na sajmu se nude prirodni i ekološki proizvodi s četrdesetak obiteljskih gospodarstava Učke, Ćićarije i okolice. Posjetitelji mogu vidjeti etnološku zbirku, tradicijska glazbala, izvorne pasmine domaćih životinja, kao što su govedo boškarin, ovca pramenka ili istarski tovar, te prikaz starih zanata obradu kamena i drveta, kovanje željeza i lončarenje na kolu.

Dječji program u prostoru Male šumske scene obuhvaća predstavu suvremene Ježeve kućice, likovnu radionicu s oslikavanjem lica i povijesnu radionicu učenja glagoljice, na što će djecu potaknuti klaun Balonko i pomagač Morčić.

Posjetitelji mogu naučiti kako proizvesti kompost u različitim stambenim uvjetima te se upoznati s tehnologijom proizvodnje vina.

Kulturno-zabavni program, uz ponudu domaćih jela i pića, nudi tradicijske plesove, dječji srednjovjekovni ples te zabavu uz izvođače domaće zabavne glazbe.

Pokrovitelji manifestacije Učkarski samanj su Primorsko-goranska županija, Istarska županija, Grad Opatija, općine Matulji i Kršan i Turistička zajednica Grada Opatije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!