U petak u Dubrovniku počinje cijepljenje turističkih djelatnika

22.04.2021.

12:18

Autor: Dnevnik/HRT

Nikolina Brnjac i Radovan Fuchs

Nikolina Brnjac i Radovan Fuchs

Foto: HTV / HRT

Uoči sjednice Vlade ministar obrazovanja govorio je o cijepljenju prosvjetnih radnika, a ministrica turizma najavila je početak cijepljenja turističkih djelatnika.

- U petak počinje cijepljenje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, odnosno u gradu Dubrovniku. Vrlo nam je važno da je to upravo Dubrovnik. Ovim smjerom šaljemo poruku sigurnosti i u Dubrovniku. A ovo se nadovezuje i na interes United Airlinesa i British Airwaysa da dođu u Dubrovnik, kazala je ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Cijepi se sve više djelatnika u prosvjeti


- Trebali bi barem doći na prosjek od 40 posto. Ako u obzir uzmemo i onih 12 posto koji su preboljeli - došli bismo na 60 posto. To bi u obrazovnom sustavu bilo zadovoljavajuće, kazao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Kao primjer je naveo Dubrovnik, gdje je broj cijepljenih prosvjetara dvostruko porastao i trenutno je 31%.

Fuchs je podsjetio da je u početku bila slična situacija s cijepljenjem među medicinskim radnicima, a sada je procijepljenost u tom sustavu 70 posto. Nada se takvom razvoju događaja i među prosvjetnim radnicima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!