U Petrinji počelo cijepljenje i novim cjepivom Moderna

13.01.2021.

19:32

Autor: T.V./Hina

default error photo
Novo cjepivo protiv koronavirusa najprije je primilo osamdesetak pripadnika hitnih službi i osoba starijijih od 65 godina. Nakon Petrinjaca, cijepljenje se nastavlja u Popovači gdje će se cijepiti zdravstveni djelatnici.
Epidemiolozi su u srijedu na petrinjskom području počeli cijepljenje građana protiv kooronavirusa i novim cjepivom Moderne.

➡️ Posljedice potresa - najnovije informacije
➡️ Koronavirus - 1135 novih slučajeva, preminulo 26 osoba
➡️ U Hrvatsku stiglo 3.600 doza Modernina cjepiva

Kako je riječ o potresom ugroženom području, gdje je rizik širenja koronavirusa povećan, odlučeno je da se cjelokupna prva pošiljka cjepiva Moderne, od 3600 doza, uputi upravo u Petrinju.

Najprije je novo cjepivo protiv koronavirusa primilo osamdesetak pripadnika hitnih službi i osoba starijih od 65 godina. Nakon Petrinjaca, cijepljenje se nastavlja u Popovači gdje će se cijepiti zdravstveni djelatnici.

Budući da je na potresom stradalom području bilo nemoguće poštovati sve propisane mjere i preporuke epidemiologa, jer je prioritet bio spašavanje ljudskih života, raščišćavanje ruševina i hitni privremeni smještaj ljudi, to je područje dobilo prednost pri cijepljenju.

Akcija cijepljenja protiv koronavirusa traje već nekoliko dana. Dosad je u Sisačko-moslavačkoj županiji cijepljeno ukupno oko 3400 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!